Auto Backup Klasörünü Silme – Resimli Basit Anlatim

Samsung ve Android Cihazlarda Galeride oluşan Auto Backup klasörünü bir çok kişi malesef silememektedir. İlk başlarda sadece benim telefonla alakalı bir sorun olduğunu zannediyordum fakat öyle değilmiş. Peki Auto Backup Klasörü nasıl silinir?

Samsung Galaxy s6, S5, s4 cihazlar için auto backup klasörünü silme

 

AUTO BACKUP KLASÖRÜNÜ ŞU ŞEKİLDE SİLEBİLİRSİNİZ!

 

Çözüm:

  • Ayarlara girin ardından uygulama yöneticisini açın. Uygulama yöneticisinden Hepsi seçeneğini seçin ”Galeri”  – ”Veriyi Sil” seçeneğinden sonra sorun kalkacaktır.
  • Yapamayanlar için aşağıda ekran görüntüleri eklenmiştir. Lütfen android sürümünüzün güncel olmasına dikkat edin.

NOT : Eğer aynı sorunu tekrar yaşamak istemiyorsanız telefonunuzun ayarlar kısmına girin Hesaplar sekmesinde Google hesabınızı bulun. Orada bulunan Google, Google Plus ve Google Fotoğraflar kutularındaki senkronizasyon onay işaretini kaldırmayı unutmayın.

“Auto Backup Klasörünü Silme – Resimli Basit Anlatim” üzerine 80 yorum.

  1. Konu güncellenmiştir
    Ayarlar / Hesaplar / Google Kısmına gelerek kayıtlı e -posta adresinizi kaldırmanız yeterlidr
    Auto backup yani otomatik yükleme fotoğrafları malesef senkrenizasyon sonucu oluşmakta ve kalmamaktaydı. Bu yol ile sorununuzu halledebileceksiniz.

  2. Ben note 3 neo kullaniisiyim ama dediğnizi nasil yapacağımı anlamadm daha açık anlatrmisinz ben hesabi kaldiricaktm fakat bir uyari cikti bütün hersey silinir diyenheaabi kaldiramadim

    1. Damla, Note3 için Ayarlara gel ve hesaplar sekmesinde ”Google” hesabın var. Google hesabını kaldır ve yeni bir gmail hesabı gir. BU gireceğin hesabı yeni bir hesap açarak girebilirsin.
      Eğer yine anlamazsan resimli olarak anlatayım?

  3. sildim çok teşekkür ederim ama hesabı kaldırdıktan sonra fotoğraflarımda silinmişmidir yedeklenmişti de fotoğraflar hepsini sildim çöp kutusuna atıp ordan da sildim ama hala gözüküyordu …

  4. yaaw ben bir şey soracaktım hesabı kaldırdıktan sonra hesap başka bir telefonda açılırsa o fotoğraflar o telefonda görülür mü ?

  5. dediğiniz gibi yaptım oldu.çok çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgi için.sağolun varolun:)

  6. Hesaplara girip hesabinizdaki senkronize etmeyi devre dışı bırakıp uygulama yöneticisinden galerideki veriyi silince kesin olarak gidiyo.

  7. Arkadaslar benimde basima geldi arastirdim bu yaziyi buldum direkt siliyor ayarlara girin uygulama yoneticisine tiklayin hepsi deyin ordan galeriyi bulun veriyi silin deyin bitti 🙂 kolay gelsin

  8. yaa korkuyoz tm anlatın dıyor hersey sılınır haaaaaaa bırde anlamadıysak foto gonderın lutfnnn

      1. İsmail bey merhaba..ben telefonumu ilk aldığımda bir arkadaşımın gmailini girmiştim,sonra değiştirdim tabii ama o arkadaşımın telefonundan resimlerim ve videolarım silinmiyor..bunun için önerebileceğiniz bir yöntem var mı??

        1. Mustafa Bey, Merhaba. Makale içeriğinde verdiğim yöntem ile tüm fotoğraf ya da videolarınızı silebilirsiniz.
          Eğer silme işlemini yapamıyorsanız web üstünden picassaya gmail hesabınızla girmeniz gerekmektedir.

    1. Hayır sadece yedekleme kapatıldığı için görünmez hale gelecektir.
      Silmek istiyorsanız web üzerinden giriş yaparak silme işlemini yapabilirsiniz.

  9. İsmai bey veriyi ail butonuna tiklanmiyor. Veriyi sil kismini goruyorum falan tikladigimda bisi olmuyor. Silinik sekilde yazio yani. Ama durmayi zorla yaziyor sol ustte ona tiklanabiliyor. Veriyi sil olmuyor. Napicam ?

  10. selamlar.arkadaşlar ben note 3 neo kullanıcısıyım.evde veya herhangi bir yerde wifi bağlıyken youtubeden bluetooth ile müzik setine bağlandığımda wifi devreden çıkıyor.3g ye bağlanıyor.teli fabrika ayarlarına çevirdim aynı sorun devam ediyor.bu problemin çözümü için yardım istiyorum.selamlar

    1. Engin bluetooth ile müzik setine bağlanma yerine bir arabaya bağlanmayı denedin mi?
      Denedikten sonra sonucu bize bildirir misin? Sonucun müzik setinden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum.nn1

      1. ismail mobil veri(3g)ile bağlandığımda internet düşmüyor.yani bir problem yaşamıyorum.ayrıca arkadaşımın s4 mini ile bağlandığımızda wifi onun telefonunda bir problem yaratmıyor.sadece wifi de sıkıntı yaşıyorum.(wifi düşüp mobil veriye bağlanıyor)
        arabada bluetooth ile bağlandığımda(tabi 3g ile bağlanıyorum)problem olmuyor.

  11. ismail bey,ayrıca screen mirroring ile televizyona bağlandığımda wifi üzerinden film seyrettiğimde de wifi düşüp mobil veriye bağlanıyor.anlayacağınız evdeki wifi ile hiç bir şekilde müzik setine ve televizyona bağlanamıyorum.3g ile bir sıkıntı olmuyor.

  12. IsmaiL Bey Ben Bu Dediğinizi Yapiyorum SiLiyorum Tekrar GeLiyor Ne Yapmam Gerek geLmemesi Için..?

  13. Ben s3 neo kullanicisiyim dediginiz gibi kaldirdim fakat google playde oynadigim clash of clans icin ayni hesabi tekrar girmem gerek bu seferde durduk yere bildirim geliyor ve rahatsiz etmeye başladi

  14. Mrb. Ben hesabı kaldır demeden önce Picasa ve senk. iptal yapıp sonradan kaldırdım, fotolar görünmüyo artık ama ikide bir bildirim geliyo fotoları g-mail ile eşitleme isteği yazıyo, iptal diyorum tekrar geliyo, kabul ettim fotolar yine geldi, ben kalıcı olarak silmek istiyorum. Eğer bu g-mail hesabımı iptal etmem gerekiyosa onu da yaparım ama Face, Twitter, İnstagram ve daha bi çok hesabımı bu g-mail ile açtım çok iş çıkıyo bana, ne öneriyosunuz İsmail Bey?

    1. Ceylan hanım merhaba, başka bir e mail adresi alıp senkronizasyonu onunla yapıp mevcut e – mail adresinizi de kullanabilirsiniz.

  15. Başka bi e-posta almadan da hallettim acaba bi sorun çıkar mı? Çünkü hesabı kaldır dedim ve ikide bir gelen senkronize isteğini kabul etmiyorum, bi problem olur mu?

  16. Selam, Arkadaslar. Ben samsung note 4 kullaniyom. Whatsapp programini silip Whatsapp plus indirek istiyom ama maleseff whatsapp programini silemiyom. Bilen varmi? Butun programlar siliniyo ama whatsapp kapatiliyo sonra guncelleniyo silinemiyoooo.Yardimci olun lutfen.

  17. merhaba. s4 mini telefonum var. galeride auto backup var ve bu klasörü kaldıramadığım gibi içindeki fotoğraflarıda silemiyorum. ayrıca tüm fotoğraflar gmailde otamatik yedekleniyor. ben sadece auto backup u silmek istiyorum çünkü bunun içindeki fotolar zaten gmailde depolanmış duruyor yani gmaildeki fotoğrafların silinmesini istemiyorum ne yapmam lazım?

        1. Nurcan, senkronizasyon iptali için önce ayarlara geleceksin ardından senkronize edilen hesapları (vine, twitter vs) gibi hesapları orada göreceksin. E maili silip tekrardan aynı e mail bilgilerini girince senk. iptali uyarısı gelecek.

    1. Deniz ; İşlem sırasında google ‘Ye yedeklenen fotoğraflarınız sadece telefonda görünmeyecektir.
      Bilgisayardan giriş yapmanız durumunda picassa servisinden tekrar fotoğraflara ulaşabileceksiniz.

  18. Tekrar tesekkur ediyorum tekrar google hesabi acmak zorunda kaldim diger hesabimin sifresini unutmustum cunku o hesabimi tekrar acmam mumkunmu yani sifre degirmek falan yardimci olursaniz sevinirim

  19. mrb ismail bey ben s4 mini kullanıcısıyım auto backup uygulamasını sizin dediğiniz gibi ayarlar /hesaplar google hesabı kaldır bölümüne geldiğimde cihazdaki bütün msjların.kişilerin ve diğer verilerin silinmesine neden olur çıkıyor doğru olup olmadığından emin olamadığım için hesabı kaldır diyemıyorum yardımcı olabilirmisiniz..

    1. Selda, eğer mesajların ve kişilerin google hesabında ise uyarıda olduğu gibi kalkar fakat değilse korkmana gerek yok. Üstelik hesabınla tekrardan giriş yaptığında silinen her şey otomatik olarak geri yüklenecektir.

  20. Merhaba ben s3 neo kullanıcısıyım.Hesabı kaldırıp başka hesap kaydedip yedeklemeyi iptal ettik diyelim.Eski hesabımı geri kaydetmek için şifre istiyor mu? Ben şifremi bilmiyorum.

  21. Hesabı kaldirirsaniz verileriniz silinir diye uyarı veriyo bişey olur mu? Ve ben galerideki sadece autobackup klasorunu silmek istiyorum diğer fotolar da gider mi?

    1. Ayşe uyarı gayet basit o hesaba kayıtlı veriler silinecektir. Nelerin silineceğini senkronizasyon esnasında sen ayarlayabilirsin.

  22. Merhaba ben bu işlemi yaptım ve kaldırdım tekrar kendi e-mail ime gecsem resimler çıkar mı

  23. Ya arkadasim ben hesabi birisine saticagim ve o hesabi kim oturum aciyorsa o iuto backup resmi geliyor bunu silmek istiyorum galeriden deyil tamamen memmun deyilim

  24. Arkadaşlar konu içeriğinde çözüm güncellenmiştir. Android cihazların sürümleri güncellendiğinden dolayı çözüm biraz uğraştırıyordu artık daha pratik bir çözümü makale içeriğinde güncelledim.

Bir cevap yazın